MASH – Modern American Steak House
MASH – Modern American Steak House

Hvorfor amerikansk whiskey?

Hvorfor amerikansk whiskey?

En del af vores gæster kommer til baren eller tager fat i en tjener ved bordet med et relativt enkelt ønske:

”Jeg vil gerne ha’ en go whisky...”  og det sætter vi rigtig stor pris på hos MASH.

For os er det nemlig en mulighed for at give vores gæst en ny og unik oplevelse. For at få lov til at åbne en ny verden for og sprede det gode budskab: Amerikansk whiskey er godt...rigtigt godt endda.

Da vi er et Moderne Amerikansk Steak House har vi valgt at fokusere på amerikansk spiritus. På whiskey kortet har vi udelukkende amerikanske produkter. Det betyder ingen skotsk, irsk, canadisk eller for den sags skyld, japansk, thailandsk, australsk, svensk eller dansk whisky. Det er et valg, vi har truffet, for at kunne tilbyde en unik gruppe produkter, der i kvalitet og håndværk ligger fuldt ud på højde med god cognac, gammel rom eller skotsk single malt. Produkter, der ofte står i skyggen af deres europæiske modstykker, men klart er en skænkning værd.

Amerikansk whiskey er for mange ensbetydende med Jack & Coke. Men det nordamerikanske kontinent leverer i øjeblikket fantastiske whiskies, der kan så meget mere. Mange møder niveauet fra klassisk skotsk eller japansk. I 2013 var der rent faktisk en Straight Rye og en Straight Bourbon, begge fra Kentucky, USA  på 1. og 2. pladsen i ”The Whisky Bible”. Bag Biblen står guruen Jim Murray, der anmelder cirka 4300 whiskies i sine optegnelser. (Her bør det nok lige tilføjes, at Jim Murray selv er skotte.)

Så når vi siger, at vi har noget af verdens bedste whiskey på hylderne, er det ikke en overdrivelse. Fra de silkebløde og runde over de komplekse og krydrede til de intense og voldsomme. De fleste whiskey entusiaster kan finde en dram, de synes om, på vores hylder.

De traditionelle Straight Bourbon, Straight Rye og Tennessee whiskies fylder mest på vores menukort. Men hertil kommer en mængde forskellige spændende typer som Corn Whiskey, Moonshine, White Dog, Wheat Whiskey og Single Malt på byg, præcis som i Skotland. Lige nu er USA pladsen, hvor innovation og udvikling finder sted, når det gælder whiskey. Nye produkter dukker op hver måned.

Så næste gang du kommer forbi, prøv en amerikansk whiskey og lad os høre din mening.

Vi glæder os til at se dig.

Nikolaj Brøndsted
Executive Bar Manager

25. november 2013 

webslider11

Book din julefrokost hos MASH

Sæt kryds i kalenderen allerede nu og gå efteråret i møde med ro i sjælen. Book vores hyggelige selskabslokaler allerede nu, så din julefrokost er på plads!

Læs mere