MASH – Modern American Steak House
MASH – Modern American Steak House

Kobe-kødet kommer!

Kobe-kødet kommer!

Det kendte, og ekstremt eftertragtede Kobe-kød er nu kommet til MASH i Danmark. Det har indtil nu været umuligt at importere ægte Kobe-kød direkte fra Japan, men landet har nu åbnet op for eksporten, og vi har sørget for, at være de første, der kan sætte rigtig Kobe-kød på menuen.

Jesper Boelskifte, direktøren for MASH, udtaler til Politiken: “For os er det helt oplagt, at vi skal have Kobe-kød på menukortet. Vi kommer til at sælge forskellige udskæringer, som sikrer, at man ikke behøves at være millionær, hvis man vil smage kødet. Og med Kobe-kødet er det netop muligt, fordi de knap så dyre udskæringer er stadig sindssygt lækre.” 

Ja, Kobe-kød er ikke billigt. Men som Jesper siger, tilbyder vi Kobe-kød i flere forskellige prislejer, så alle kan få lov at smage det sagnomspundne kød.

Skaermbillede 2015 07 16 kl. 09.48.17

Kobe vs. Wagyu

På mange restauranter verden over kan man finde Kobe-steaks eller Kobe-burger på menuen. Men eftersom eksporten af ægte Kobe-kød har været forbudt indtil 2012, er det altså ikke helt sandt. Der er nemlig forskel på kødet.

Wagyu er navnet for det japanske kvæg, hvorfra Kobe-kødet stammer. Men der er meget Wagyu-kød, der ikke er Kobe-kød. Kobe er nemlig navnet på en by i Japan, ligesom Champagne er en provins i Frankrig. Hvis kvæget ikke er født, opfostret og slagtet i denne del af Japan, er det ikke Kobe. Wagyu derimod, er blot en betegnelse der dækker over nogle typer af japansk kvæg, hvoraf nogle bruges i Kobe-området, og det er ofte en krydsning med Wagyu-kvæg, som nogle vælger at kalde for Kobe (snydepelse).

Der er mange strenge regler for, hvornår kødet lever op til standarden for ægte Kobe-kød. Udover at være fra et bestemt sted, og af en bestemt race, skal kvæget også fodres med en særlig kost og ja, kvæget får ofte daglig massage og hører klassisk musik i staldene. Alt sammen for at sikre, at kødet bliver så mørt som muligt. (Den klassiske musik hjælper med at få kvæget til at slappe af).

 

Hvad kan koben som andet kød ikke kan?

Dét, der gør Kobe-kød til noget helt særligt, udover dets mytiske status, er fedtmarmoreringen i kødet. Alle de forskellige forholdsregler, der bliver fulgt i det traditionelle opdræt at kvæget, sikrer en unik fedtmarmorering i kødet. Denne marmorering af Kobe-kød vurderes ud fra en skala fra 1 til 12, hvor 12 er den helt fine marmorering - og dermed det dyreste, og bedste, Kobe-kød. Det er dog i høj grad genetikken, der bestemmer den særlige fedtmarmorering. Det kød, vi importerer direkte fra Japan, har samme grund-DNA som den oprindelige sorte kvæg race, hvorfra det første Kobe- kød stammer. Og det har selvfølgelig den højeste score i den japanske kvalitetstest af kødet!

Så skynd dig at booke et bord på din nærmeste MASH restaurant, og smag ægte Kobe-kød - det er en smagsoplevelse for sig. Kobe-kødet rammer MASH restauranterne den 3. august, udover Rungsted Havn, der har taget glæderne på forskud og allerede har kobe-kødet på menuen.

Web slider blog2 3

Sommer på MASH

Den danske sommer er over os, og hos MASH står vi klar med dejlige sommerretter lavet af sæsonens bedste ingredienser – selvfølgelig med iskold hvidvin eller rosé til.

Læs mere

MASH Skoriderkroen Brunch 0272 Low res

Pinsebrunch på MASH

MASH holder åbent til lækker pinsebrunch 2. pinsedag, den 24. maj, på MASH Skovriderkroen – en (forhåbentlig) dejlig solskinsdag med alt det bedste fra buffeten.

Læs mere